GEKERFD MET DE NAAM SATAN ALS LITTEKENWEEFSEL OP HAAR ARM!

kerven
Zeer boos kwam ze naar voren lopen tijdens de preek. “Hoe kan jij zeggen dat ik de persoon moet vergeven die mij deze vreselijke dingen heeft aangedaan”! Er was van alles met haar gebeurt in haar leven, maar toen zij haar mouw opstroopte, was er op haar arm een grote littekenweefsel te zien met de naam satan.

De spreker was erg ontdaan en zei ook, “het is onmogelijk voor jou om dit te vergeven! Dit kunnen we als mensen ook niet zelf vergeven. Hierbij hebben wij echt zelf de genade van de Here Jezus nodig om dit te kunnen.” Enkele dagen ervoor had zij ervaren hoe Jezus haar had vergeven. En toen de spreker haar hier op attendeerde, wilde ze de persoon dit vergeven!

Nog geen 5 dagen erna, sprak ze de spreker aan met geweldig nieuws! Kijk eens naar mijn arm. HET LITTEKENWEEFSEL WAS HELEMAAL VERDWENEN!

Soms kun je ernstige dingen hebben opgelopen in je leven! Soms zijn het dingen die onmogelijk voor ons als mens zijn om te vergeven. Maar wanneer jij Jezus in je leven toe laat en je laat leiden door de heilige Geest, dan kun je ook meer in staat zijn om te vergeven. Vergeven is een wilsbesluit!

Het is niet per definitie dat alle littekens dan weg zijn. De littekens kunnen nog erg gevoelig zijn, het doet je soms nog even herinneren aan datgene wat je aangedaan is, MAAR littekens zijn ook van zeer grote waarde. Ze vertellen namelijk een verhaal. Mensen willen soms een bewijs hebben dat God werkelijk echt heeft ingegrepen.

“Alleen als ik de wonden van de spijkers in zijn handen zie en met mijn vingers kan voelen, en als ik mijn hand in zijn zij kan leggen, zal ik het geloven.” Joh.20:24

Je bent niet minder als je met littekens rondloopt. Jezus heeft ook voor jou Zijn leven gegeven en Hij wil dat JIJ ook op hem gaat vertrouwen. “En daarna richtte Hij zich tot Tomas ( richtte Jezus zich tot JOU): ‘Leg je vingers hier en kijk naar mijn handen, en leg je hand in mijn zij. Wees niet langer ongelovig, maar geloof.” (Joh 20: 27)

Jezus heeft met Pasen al jou zonde en pijn gedragen! Wil jij innerlijk of lichamelijk genezing ontvangen? “Door zijn striemen bent u genezen!” (1Petrus 2:24). Laat je niet nog meer kwellen door je verleden, maar probeer eens Jezus te vertrouwen en eens te kijken hoe Hij jou tot een rechtvaardig mens kan maken! Wie vergeeft zal vrij komen van de dader! Je zet jezelf vrij van hem of haar.

De bijbel leert ons zelfs, dat wie niet vergeeft, eigenlijk nog meer in de ellende komt. Jezus zegt, dat een ieder die niet vergeeft, ook door God niet vergeven wordt. “Maar als je anderen niet vergeeft, zal jullie Vader jullie je misstappen evenmin vergeven.” (Mat.6:15).  En als je stug blijft vasthouden, dan kan het zo gaan dat je overgeleverd wordt aan de folteraars.

Lees eens met me mee. “Ik heb mijn rug blootgesteld aan mijn folteraars” andere vertaling zegt “Mijn rug heb ik gegeven aan wie sloegen”(Jes.50:6). Dit werd voorspeld door de profeet Jesaja. Dit is wat Jezus deed, Hij liet zijn rug helemaal openslaan en droeg op die manier alle straf voor ons. Elke ziekte en elke pijn heeft Hij voor ons gedragen. Daar mogen wij ons op beroepen wanneer we voor genezing bidden. Wij hoeven niet met innerlijke pijnen rond te lopen. Echter, wanneer we dus niet vergeven, zullen we zelf voor deze pijn moeten zorgen. Want zegt Jezus in een vergelijking van iemand die een ander niet wil vergeven: “ En zijn meester werd toornig en gaf hem in handen van de folteraars ( andere vertaling: “…hem in handen van de beulen, pijnigers”) , totdat hij hem al het verschuldigde zou betaald hebben.(Mat 18:34).

Dit betekent dat je overgeleverd wordt aan datgene wat jou pijn doet. Je zult dus gebukt gaan onder schuld, onder boosheid, wraak, bitterheid enz. En iedereen weet, dat als je lang hier in blijft, dat dit gevolgen kan hebben voor veel lichamelijke klachten. Je ziet het, vergeven zet jezelf vrij van vele dingen en het zal die ander ook vrij zetten van wellicht schuldgevoel.

Als Jezus jou doel is, als Hij jou weg mag bepalen en als jij op Hem wilt lijken, dan zal er op een dag,  een moment in jou leven komen, dat wellicht ook jij zal uitroepen, “Vader, vergeef hun, want ze weten niet wat ze doen.”(Luc.23:34). Als jij wilt lijken op Jezus, zal op deze manier God jou zien als rechtvaardig.

“Want Christus is het doel en het einde van de wet; daardoor vindt iedereen die gelooft, rechtvaardiging.” (Rom10:4).

Als jij rechtvaardig bent,  (rechtvaardig betekent dat je eerlijk bent, dat je betrouwbaar bent, vergevingsgezind  bent),  dan kan God zijn oog niet meer van jou afhouden!

“Hij kan zijn oog niet afhouden van de rechtvaardige, Hij zet hem als een koning op de troon, Hij geeft hem aanzien voor altijd!” (Job 36:7).
WAT ZEGGEN JOU LITTEKENS?

Wil je ook gave studies bekijken op video? Volg mijn studies dan ook via youtube: https://www.youtube.com/johnedensbijbelstudie?sub_confirmation=1

 

WIL JE IETS BIJDRAGEN AAN DEZE STUDIES?

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s