BITTERE TRANEN GLEDEN OVER MIJN WANGEN.

 

tranen

Zouden ze nog lang leven of niet? “Mijn gezicht ziet rood van tranen, over mijn ogen daalt de diepste duisternis.” (job 16:16)
Hoe kon God ons dit aandoen? Wat was zijn doel hiermee? “Ik heb geen ander voedsel dan verdriet, mijn klachten stromen in een vloed van tranen.” (job 3:24).

“Moe ben ik van zuchten, elke nacht is mijn kussen nat, mijn bed doorweekt van tranen. Mijn ogen zijn gezwollen van verdriet, roodomrand van alles wat mij benauwt.” (psalm 6:7).

Zeer verdrietig waren de ouders toen ze de pas geboren Siamese tweeling zagen. De operatie om de 2 uit elkaar te halen was zeer riskant, maar het was nodig om te kunnen overleven. Hoewel ze geloof en hoop hadden, mocht het niet baten, de tweeling stierf. 
Soms kan je in bepaalde situaties zitten, waarin je bittere tranen moet laten gaan.

Maar vergeet niet dat God JOUW verdriet kent. Hij kent jou tranen! Hij kent jou zitten en jou opstaan zegt de bijbel.

“Here, U doorgrondt en kent mij. Gij kent mijn zitten en mijn opstaan, Gij verstaat van verre mijn gedachten” (psalm 139:1-2)

Vroeger, als de mannen de oorlog ingingen, hadden de vrouwen een klein kruikje, waarin zij hun tranen opvingen. Wanneer de mannen dan terug kwamen, dan zeiden ze tegen hun man, Zoveel verdriet had ik om jou en lieten ze hun kruikje vol bittere tranen zien. 

Er gaat voor God niets verloren aan jou verdriet! De bijbel spreekt er zelfs over dat God jou tranen opvangt in een kruik! “U die de maat van mijn pijn kent, vangt in uw kruik mijn tranen op.” ( psalm 56:9).
Hoe bijzonder is het, dat God in zijn kruik, jouw tranen opvangt? God kent elke traan van jou en heeft er ook verdriet om wanneer jij verdriet hebt. Laat je daarom niet ontmoedigen als je soms met verdriet rond loopt, want er is er altijd 1 die jou pijn kent en die met jou mee leeft. 

God Houdt van jou hoe je ook bent! Hij zegt zelfs het volgende over jou en dat mag je zo toepassen:  “( Jou naam ), luister, je bent toch mijn lievelingskind, van wie ik het meeste houd! Telkens als ik je naam noem, denk ik met tederheid aan je, met diepe ontroering, en wil ik je helpen. Neem dat van me aan.” (Jer. 31:20)

Wanneer Jezus weer terug komt, beloofd God ons iets geweldigs wanneer jij een kind van hem bent.

“Hij zal alle tranen uit hun ogen wissen, en de dood zal niet meer bestaan; geen rouw, geen geween, geen smart zal er zijn, want al het oude is voorbij.” (Op. 21:4).

Want zegt Jezus : “ZIE, IK MAAK ALLES NIEUW!” (OP. 21:5).

In mijn leven heb ik gemerkt dat deze tekst pure waarheid voor me is geweest. Ik heb meerdere malen zo intens moeten huilen dat er zelfs genezing daardoor ontstaan is. Wanneer we zo diep huilen, laten we onze diepste pijn in ons hart zien. Dan laten we aan God zien, wat ons verlangen is, onze spijt, ons berouw, ons verdriet, en dat raakt God. God is bewogen met je en wil je maar al te graag helpen! “Dit zegt de Heer, de God van je voorvader David: Ik heb je gebed gehoord en je tranen gezien. Welnu, ik zal je genezen.”( 2 Kon. 20:5).

Tijdens het bidden en vasten lagen we op de grond. Er was muziek op de achtergrond en ik bemerkte dat de Heilige Geest mensen aan het herstellen was. Mensen die jaren in verdriet leefden begonnen spontaan te lachen. Ik vond dit zo mooi, dat ik ook moest lachten. Ik kon mijn lach niet meer stoppen. Terwijl ik mijn ogen gesloten hield, zag ik een beeld van een klein baby’tje. Ik zag, hoe een vaderhand de baby begon te kittelen en de baby moest daar zo om lachen. Dit maakte mij nog meer aan het lachen want ik vond het zo mooi. Maar plots, vanuit het niets, sloeg mijn lachen om naar huilen. De lijn was zo scherp, dat er totaal geen overgang in zat, van het lachen naar het huilen. ik kon niet meer stoppen met huilen. Ik bemerkte dat God alle verdriet van de kinderjaren daar genas. Alles werd eruit gehaald.  Zo is God, Hij geneest op bijzondere manieren.

We leven nu nog in een verbroken wereld waar nog veel pijn en verdriet is, maar zegt de bijbel: “Zij die in tranen zaaien, zullen oogsten met gejuich!” (psalm 126:5).

DOOR WIE LAAT JIJ JE TRANEN OPVANGEN?

Wil je ook gave studies bekijken op video? Volg mijn studies dan ook via youtube: https://www.youtube.com/johnedensbijbelstudie?sub_confirmation=1

WIL JE IETS BIJDRAGEN AAN DEZE STUDIES?

Heb jij iemand te bemoedigen? Deel dan deze studie met hem of haar. 

Advertenties

One thought on “BITTERE TRANEN GLEDEN OVER MIJN WANGEN.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s