– MAG JE ALS CHRISTEN NOU HATEN??

Eerder schreef ik dat het beter is om de mensen te vergeven die jou pijn hebben gedaan. Haten brengt alleen ellende in je leven. Vergeving brengt genezing. Zelfs bij bevrijding, zou het kunnen dat je niet vrij komt, omdat de boze nog legaal recht heeft in jou leven, want jij wil iemand niet vergeven.

TOCH zegt zelfs Jezus dat je, je eigen vader en moeder, broer en zus, je kinderen en zelfs je eigen leven MOET HATEN.

‘Wie bij mij komt, kan alleen mijn leerling zijn als hij zijn vader en moeder, zijn vrouw en zijn kinderen, zijn broers en zijn zusters haat en zelfs zichzelf.” (Luc.14:26)

Dit is wel erg tegenstrijdig als je bedenkt dat Jezus liefde is? Hij die enkele regels daarvoor nog vertelde dat we elkaar moeten vergeven, want anders zal de Vader die in de hemel is ons niet vergeven. “Maar vergeeft u anderen niet, dan zal uw Vader uw fouten ook niet vergeven.” (Mat 6:15)

NEE, Jezus wil niet dat je, je familie gaat haten! Maar lief gaat hebben. Wel zegt Hij, wie werkelijk een volgeling van Jezus wilt zijn, in Zijn voetstappen wilt lopen, zal Hem volledig lief moeten hebben! Ja, zelfs wanneer je vader of moeder iets zegt, wat TEGEN de wil in gaat van wat God van jou vraagt, zal je op dat moment de keuze moeten maken voor Jezus. Jezus boven alles zetten is een hele overgave. Boven je ouders, boven je werk, boven je hobby`s, boven je behoeftes, boven JOU wil. Hier is dan de toepassing van haten toegestaan.

Wie Jezus volledig liefheeft in ALLES, zal gaan bemerken dat de haat voor de medemens bedekt wordt met de liefde van Jezus. Als JEZUS = LIEFDE, wat wil dan het volgende voor jou zeggen?
”Haat brengt ruzie voort, Liefde dekt alle fouten toe.” (Spr 10:12).

Daarnaast roept de bijbel ons op, om de Here te vrezen. Maar wat is dat vrezen? Spreuken beschrijft het zo. “ De vreze des Here is het kwade te haten” (Spr 8:13)

Het is dus belangrijk dat we het kwade echt gaan haten. Geen compromis sluiten met het kwaad, want achter het kwaad, zitten duistere machten op de loer om jou in gebondenheid te brengen. We lezen namelijk in een andere vers: “De goddeloze zal in zijn eigen kwaad verstrikt raken; zijn zonden zullen hem als boeien omknellen.” (spr. 5:22).

Het is niet per definitie dat bij elke zonde die je doet, je gelijk vastzit aan een demon, maar belijd je, je zonde niet, dan zouden deze banden (boeien) kunnen ontstaan. Het is afhankelijk hoe je met bepaalde zonde omgaat. Een voorbeeld hiervan is, je doet een keer heel lelijk tegen iemand, dan is het wel nodig om vergeving te vragen aan die persoon, zodat satan daar geen gebruik van maakt. Maar stel dat je 1 keer naar een medium gaat, dan is de kans zeer groot dat je gebonden bent geraakt. ( dit betekent dat een deel van jou leven gecontroleerd wordt door een demon). In dit geval moet je niet alleen vergeving vragen aan God, maar heb je ook bevrijding nodig, zodat je vrij komt van deze demon.

Dus bedenk goed wie je op de eerste plaats zet in je leven en hoe je omgaat met de slinkse verleiding van deze wereld, want de bijbel leert ons: “We moeten er namelijk voor oppassen dat satan ons niet gebruikt; zijn plannen kennen we maar al te goed.” (2 kor. 2:11) “Dat is ook geen wonder, want niemand minder dan Satan vermomt zich als een engel van het licht.” (2kor.11:14) 

Hoe ver wil jij gaan om een volgeling van Jezus te worden? Is Hij jou nummer 1 in jou leven?  

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s