– ALS JE TE VER GAAT, BEN JE ONBRUIKBAAR!

“God zei: Laten wij mensen maken die ons evenbeeld zijn, die op ons lijken” (Genesis 1:26)
Het is toch geweldig dat God jou zo heeft gemaakt, dat Hij besloot om jou zo te maken naar zijn evenbeeld!

Toch kan het soms niet helemaal zo lijken. Het is niet dat God je niet in perfectie heeft gemaakt, maar door zonde in je leven kan je bevuild raken, waardoor je niet meer op God`s evenbeeld lijkt. Als God naar jou kijkt, dan ziet die delen van zichzelf ( zoals je eruit ziet) maar van binnen kan Hij zich niet meer helemaal identificeren met jou zonde.

Zonde maakt je onrein en je kunt met zonde de Geest van God uitdoven. “Doof de Geest niet uit” (1 Thess. 5:19).  Je kunt dus ook te ver gaan met zondigen!
Als jou geest niet meer met de Heilige Geest kan communiceren, dan zal geloven en stuk moeilijker worden. Mensen die voor hun bekeren leven, daar zegt de bijbel van dat ze geestelijk nog dood zijn. Hun geest is nog niet opgewekt. Daarom vinden zij het ook moeilijk om te geloven. Zo lezen we namelijk in de bijbel:  “Een mens die de Geest niet bezit, aanvaardt niet wat van de Geest van God komt, want voor hem is het dwaasheid. Hij kan het ook niet begrijpen, omdat het geestelijk moet worden beoordeeld.” ( 1 Kor. 2:14). Daarom, laat de Geest niet uitdoven door zonde.

God wil jou graag reinigen en zuiveren als Zilver. Hij zal je met vuur (heilige Geest) weer helemaal zuiveren. De onreine elementen in je leven eruit branden.
In de bijbel lees je “Hij zal zitten als iemand die zilver smelt en reinigt” (Mal. 3:3).

Waarom gaat Hij erbij zitten? Ergens heb ik eens gelezen dat een zilver Smit erbij gaat zitten om alle tijd te nemen voor het zilver. Hij wil het gehele proces nauwlettend in de gaten houden, want als het zilver te lang in het vuur zou gaan, zou het onbruikbaar worden. God wil jou veranderingsproces nauwlettend in de gaten houden!

Wanneer is het proces dan goed? Wanneer is het zilver weer in perfectie? De zilver Smit geeft aan, “zodra ik mijn gezicht er in kan zien”

Dus maleachi spreekt er over, dat wanneer God zich weer volledig in jou kan zien, Hij ziet in jou zichzelf, dat jij weer een evenbeeld bent van God.

We mogen gaan lijken naar het evenbeeld van Jezus. En God wil jou daarbij helpen! God daagt jou eerst uit om te komen zoals je bent. Met je pijn, je verdriet, jou fouten, jou zonde, jou onreinheid.  Dan zal Hij jou vragen, mag ik het voor je weg branden?

Gereinigd worden doet pijn, MAAR HOE VER WIL JIJ GAAN?

Advertenties

2 thoughts on “– ALS JE TE VER GAAT, BEN JE ONBRUIKBAAR!

  1. Het is erg bemoedigend om dit te lezen, maar er is toch de zonde tegen de Heilige Geest die niet vergeven kan worden?? Ik was ook bang omdat ik hoorde of las dat je idd de Geest kan uitdoven. Dat je te ver kan gaan, niet stopt met zondigen????? (Ik dacht pioneerschool @ Hebreeen ) ook weet ik niet wat ik moet denken van de boom die geen vrucht draagt?? Uiteindelijk wordt die omgehakt en in het vuur gegooid, hoe weet ik dan dat ik vrucht draag?? En ik voel me nu extra schuldig want ik heb net weer een online koop gedaan=verslaving die ik niet meer zou doen!!!!!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s