– WIE DENK JE WEL DAT JE BENT!

Tja, wellicht heb je die vraag wel eens gehad. Meestal komt er dan niet veel goeds uit de mond van die ander.

Probeer dan te relativeren en bedenk dan eens dat God jou lief heeft. Hoe je ook bent. God verlangt totaal geen perfectie van jou, maar Hij verlangt ernaar dat je van Hem gaat houden en dat je op Hem gaat vertrouwen. Hij wil dat je Hem gaat aanbidden, “in geest en in waarheid.” (Joh. 4:23).  Hij wil dat jij jou hart gaat afstemmen aan zijn hart. Je hoeft niet perfect te zijn, want God heeft namelijk al een Zoon die perfect is. God houdt van diversiteit. Jezus wist wie hij was. Namelijk God had zelf gezegd wie Jezus was. “ En uit de hemel klonk een stem: ‘Dit is mijn geliefde Zoon, de man naar mijn hart.” (Mat 3:17)

Jezus kwam als Koning naar deze aarde en gaf zijn koningsschap TIJDELIJK op om ons te dienen. “Hij begon de voeten van zijn leerlingen te wassen en droogde ze af met de doek die hij omgeslagen had.” (Johannes 13:5). Dit kon Hij doen omdat hij wist, wie hij was voor de Vader! Als jij een belangrijk persoon bent in datgene wat jij doet, ben jij bereid om die ander te dienen? Jezelf opofferen om die ander te verhogen?

In Gods kracht kan je dingen doen die je niet voor mogelijk houdt. Wanneer je toch eens faalt, dan zal God je toch blijven steunen. “als wij hem ontrouw zijn, blijft hij ons trouw, want zichzelf verloochenen kan hij niet.” ( 2 Tim. 2:13).

Wel zou je de Heilige Geest in je leven moeten uitnodigen, want Hij alleen is het die jou kracht en inzicht geeft om staande te blijven. Snap je niets van de bijbel, dan kan de heilige Geest jou deze geheimenissen die erin staan verklaren. “Op dat moment begon hij vervuld van de heilige Geest te juichen en zei: ‘Ik loof u, Vader, Heer van hemel en aarde, omdat u deze dingen voor wijzen en verstandigen hebt verborgen, maar ze aan eenvoudige mensen hebt onthuld. Ja, Vader, zo hebt u het gewild.” (Lukas 10:21). 

Wie ben je dan in Jezus? Als jij Jezus als je redder en verlosser in je leven hebt, dan ben je een KIND van God. En ben je dus een koningskind! Jezus heeft jou zonde aan het kruis gedragen. Toen God naar het kruis keek, zag hij jou! Hij zag jou zonde. Maar als God nu naar ons kijkt, ziet Hij Jezus in ons! Geweldig is dat! Door Jezus zijn wij rechtvaardig verklaart.  De bijbel beschrijft het zo: “Hij (God) kan zijn oog niet afhouden van de rechtvaardige, Hij zet hem als een koning op de troon, Hij geeft hem aanzien voor altijd.” (Job.36:7).

Als je dit dus weet hoef je dus niet eerst perfect te zijn om God te naderen. Richt je gewoon op Jezus en je zult een totaal ander leven krijgen.

“Broeders en zusters, ik beeld me niet in dat ik het al heb bereikt, maar één ding is zeker: ik vergeet wat achter me ligt en richt mij op wat voor me ligt.” ( Filip. 3:13).

Wie denk ik wel dat ik ben? EEN KIND VAN GOD! VRIJGEKOCHT DOOR HET BLOED VAN JEZUS! AANGENAAM KENNIS TE MAKEN!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s