– ALS EEN KIP ZONDER KOP.

Als klein kind zag ik in Colombia hoe ze daar de kop van een kip eraf hakte en dan de kip rond lieten lopen. Het gevolg was, dat de kip alle kanten op ging, spattend met zijn lichaam waarvan zijn bloed overal rond vloog. Wellicht een eng gezicht voor sommige om te zien en het kan je afschrikken. Je kan als kind zelfs bang zijn! Ook als je weet dat de kip je niets meer kan doen. Na een tijdje valt die neer en is het klaar met hem.

Doordat Jezus aan het kruis stierf, “heeft Hij zich ontdaan van de machten en de krachten ( satan en de zijne) , hen in het openbaar te kijk gezet en over hen getriomfeerd aan het kruis.” ( kol. 2:15). Oke, even een kleine bijbelquiz tussendoor. Wie heeft zich ontdaan van de machten en krachten?

Is jou antwoord: Jezus? Dan moet ik je nu even teleurstellen maar je antwoord is, fout. Het is God, die zich heeft ontdaan van de machten en krachten. Dit stukje gaat namelijk over God. Dit kun je al lezen vanaf vers 13.   😉

Laten we verder gaan met de studie. Hij heeft ze flink voor schut gezet! Zoals in Genesis door God beloofd is dat Jezus satan zal vertrappen ( Genesis 3:15 zij verbrijzelen je kop” ), zo wordt in Romeinen gesproken dat God satan zal vertrappen. “De God van de vrede zal Satan nu spoedig vertrappen en aan u onderwerpen!” ( Romeinen 16:20). Ondanks dat satan door Jezus al verslagen is aan het kruis, blijft hij als een kip zonder kop jou bang maken. Hij zal zelfs brullen als een leeuw om jou bang te maken. “Wees waakzaam, wees op uw hoede, want uw vijand, de duivel, zwerft rond als een brullende leeuw, op zoek naar een prooi.” (1petrus 5: 8). Dat is dan makkelijk, als je hem hoort brullen zul je snel waakzaam zijn voor hem. Maar wat nou als die als wolf in schaapskleren komt?  “Pas op voor valse profeten, die in schaapskleren op jullie afkomen maar eigenlijk roofzuchtige wolven zijn.” (Mat 7:15). 
2 korintiers 11:14 zegt zelfs : “Want niemand minder dan Satan vermomt zich als een engel van het licht!” Tjonge, je zou er bijna intuinen! 

Misschien ben jij dat kleine kind dat zo bang is. JA, satan gaat rond al een brullende leeuw en JA, hij oefent nog steeds veel macht uit en JA, hij zal er alles aan doen om jou zo ver te krijgen dat jij je aan hem gaat onderwerpen, MAAR ( maar betekent ordinair nee, zegt mij vrouw altijd) als jij werkelijk God`s kind bent, “Allen die door de Geest van God worden geleid, zijn kinderen van God.” (Rom.8:14), als jij een keuze maakt om Jezus in jou leven heer en meester te maken, dan mag jij ook in die overwinning staan! Dan zal satan aan JOU moeten onderworpen! De duivel zal zich nog blijven verzetten, ( tot dat Jezus terug komt) maar hij is overwonnen en weet dat hij straks neer zal vallen en dat het klaar met hem is!
 Daarom: “juich, hemel, en allen die daar wonen! Maar wee de aarde en de zee: de duivel is naar jullie afgedaald! Hij is woedend, want hij weet dat hij geen tijd te verliezen heeft.’ (Openb. 12:12)

BEN JIJ DE BOER MET DE BIJL, OF DE KIP ZONDER KOP?

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s