– HANDEN OMHOOG OF…….. ! ( NIET? )

Ken je die uitspraak, Handen omhoog of ik schiet! Durf het dan eens, als je omsingelt bent door de politie, om dan je handen niet omhoog te doen. Bad boys, bad boys what you gonna do when they come for you? 

Op het moment dat je op voor die keuze komt te staan, zul je snel je handen omhoog doen. Je geeft je op dat moment helemaal over. Het is een overgave! Op dat moment kan de politie met jou doen wat ze willen. Op dat moment heb jij niet meer de regie over jou leven maar geef je de regie over aan die ander.

Ook toen je vroeger in de klas zat en je moest naar de wc, stak je 1 hand op. Maar wanneer je hoge nood had, stak je zelfs 2 handen op. Hierbij had je zo veel nood en wilde je gehoord worden dat je wellicht aan 2 handen niet genoeg had.

In veel kerken zie je mensen die hun handen omhoog doen. Dit kan tijdens het bidden ( om mensen te zegenen, om zegen te ontvangen of bij het aanroepen van God in tijden van nood. ) maar ook tijdens het zingen. Veel mensen vinden dit eng, raar en zelfs niet echt bijbels. Laat staan als ze anderen er ook bij zien staan of dansen!

Toch is dit niet vreemd in de bijbel.

“Tijdens dit hele smeekgebed lag Salomo geknield voor het altaar van de HEER, met zijn handen ten hemel geheven.” (1koningen 8:54)

“Mijn gebed zal voor U als wierook zijn, mijn geheven handen als een offer in de avond.” (Psalm 141:2)

Je handen omhoog doen, vraagt iets van je. Er zal wellicht een stuk schaamte erbij zitten, want je bent het niet gewend. Maar het vraagt ook een stuk overgave.

Welke overgave? Overgave om dingen te doen voor de Heer, die je normaal niet zou doen. Als je dingen doet voor de Heer, komt het vaak uit je hart. Dus het is overgave van je hart. Het eerste wat vaak gebeurt als je dingen doet voor de Heer wat je niet gewend bent, is dan ook dat je hart 2 keer zo hart gaat kloppen!

Klaagliederen geeft een mooi betekenis van je handen opheffen en hoe je daarbij aan God jou hart aanbiedt.

“Laten wij met de handen ons hart opheffen tot God in de hemel” ( klaagliederen 3:41).

Hoe vaker jij je hart aan God aanbied, hoe vaker jij de regie aan Hem geeft. Hij kan dan telkens jou hart opnieuw vernieuwen! Waardoor je meer een kind naar God`s hart wordt. In Ezechiël beloofd God het volgende: Ik zal jullie een nieuw hart en een nieuwe geest geven, ik zal je versteende hart uit je lichaam halen en je er een levend hart voor in de plaats geven.” (Ez. 36:26).

David was zo`n man naar God`s hart.

“Vol overgave danste hij voor de HEER, slechts gekleed in een linnen priesterhemd.” (2 sam.6:14).

David was zo vol van God`s liefde en kende God heel goed, dat hij zelfs in een linnen priesterhemd voor God danste. Bij God mag alles! Of je lekker wilt zitten of juist staan. Of je handen omhoog wilt doen of dat je zelfs door de rij gaat dansen van vreugde, alles mag als je het maar ter ere doet voor de HEER.

Beoordeel daarbij niet diegene die dat wellicht op deze manier uiten! Kijk maar eens wat er gebeurde met de vrouw van David toen ze hem zag dansen voor de Heer.

 “Michal, de dochter van Saul, zag koning David dansen en springen voor de HEER, en haar hart vulde zich met minachting. Ze kwam hem tegemoet en zei: ‘De koning van Israël heeft zich vandaag wel bijzonder waardig gedragen! Als de eerste de beste dwaas heeft hij zich voor de ogen van zijn slavinnen en onderdanen ontbloot!’ David antwoordde: ‘Dat deed ik voor de HEER! Michal nu, de dochter van Saul, bleef KINDERLOOS tot de dag van haar dood toe. (2 Sam. 6: 16-23).

WAT DOE JIJ, OVERGEVEN OF VLUCHTEN?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s