– IK VERVLOEK DEGENE, DIE ZE HEEFT GEJAT. LAAT HEM MAAR STERVEN!

Vrij heftig als je dit te horen krijgt. Sterker nog, wat nou als die persoon ook sterft, door toedoen van jou uitspraak?

Hoeveel impact hebben jou woorden? O we zijn soms zo snel met onze mond. Vaak, als we er nog eens over na denken dan komen we tot de conclusie dat we beter niet hadden kunnen spreken. Dit alleen omdat we andere pijn hebben gedaan. Maar wat nou met de woorden die niet gelijk zichtbaar zijn? Want wist je dat je soms al dingen over een ander afroept en ook vaak over jezelf, zonder dat je weet welke gevolgen die kunnen hebben. 

Stel, je bent boos op iemand en je roept : “ met jou zal het toch nooit wat woorden” of “ ik sterf liever dan dat ik voor die man ga werken”

Jakobus zegt: Zegen en vervloeking komen uit een en dezelfde mond. En dat mag niet, mijn broeders en zusters!” (Jakobus 3: 10).

Je kan dus onbewust een zegen over iemand uitspreken, maar ook een vloek.

Jakob wist eigenlijk niet wat hij zei. De bijbel beschrijft de vervloeking zo: “ik vervloek degene, die ze heeft meegenomen. Laat hem maar sterven! Als u ook maar iets vindt dat wij van u hebben gestolen, zal ik het u zonder meer teruggeven. Dat zweer ik in het bijzijn van al deze mannen. Jakob wist namelijk niet dat Rachel ze had gestolen.”( Gen. 31:32).
Arme Jakob, de vrouw waar hij 14 jaar voor had gewerkt, waar hij zo intens verliefd op was, moest sterven door toedoen van zijn vervloeking. Maar op het moeilijkste ogenblik zei de vroedvrouw: ‘Wees niet bang, Rachel, je hebt opnieuw een zoon gekregen…Maar Rachel voelde dat ze ging sterven…Rachel stierf en werd begraven langs de weg” (Gen.35:17-19). 

Hoeveel macht verleen jij aan je tong? Dood en leven zijn in de macht van de tong; wie zijn tong graag gebruikt, zal haar vruchten eten.” (Psalm 18:21).

Jakobus zegt:  Maar geen mens kan de tong in bedwang krijgen. Ze is een rusteloos kwaad, vol dodelijk gif.” (Jakobus 3: 8). Wie kan zijn tong dan wel in bedwang houden? Hiervoor hebben we echt de heilige Geest nodig die ons aanstuurt om zegen uit te spreken.

De naam van Jezus, heeft kracht! God`s naam heeft Kracht!

Wie zoeken jullie?’ Ze antwoordden: ‘Jezus uit Nazaret.’ ‘Ik ben het,’ zei Jezus. Toen hij zei: ‘Ik ben het,’ deinsden ze achteruit en VIELEN OP DE GROND.”Nadat hij zijn naam bekend maakte, vielen de soldaten op de grond, want zijn naam en zijn woorden hadden zo veel kracht!” (Joh. 18:4-6).

Als jij vloekt, lelijke dingen over een ander zegt of over jezelf, bedenk dan eens welke kracht er achter die woorden zit. Als jij GVD zegt, of een ziekte over een ander of jezelf uitspreekt, bedenk dan eens wat je dus aan God vraagt om met jou te doen. Als je dit weet, wil jij dan nog steeds Jezus naam of God`s naam ijdel gebruiken? Schud jij je schouders met de woorden, ach ja, het is een gewoonte. (als het een gewoonte is, bedenk eens wat er achter zit).

 Moet je dan als christen altijd bang zijn, als een ander je wilt vervloeken? Nee, dat hoeft niet. Als je met God leeft, dan zegt de bijbel: Maar de Heer is trouw, hij zal u kracht geven en u tegen het kwaad beschermen.”( 2 Tess.3:3)

ook zegt de bijbel: “Zoals een vogel wegvliegt, zoals een zwaluw wegwiekt, zo vervliegt een ongegronde vloek.” (spreuk.26:2). Dit zien we terug bij Bileam. Hij moest Gods volk vervloeken, maar God beschermde Israël en draaide de vloek om in zegen. Toen werd Balak woedend op Bileam. Hij balde zijn vuisten en zei: ‘Ik heb u laten roepen om een vloek over mijn vijanden uit te spreken, maar u hebt hen nu al drie keer gezegend.” ( Num. 24:10)   

 Wel moet je uitkijken, dat je geen vloeken over jezelf uitspreekt. Zoals hierboven: ik sterf liever, dan dat ik met die persoon samen werk.” Ditzelfde zeg je dus ook bij GVD.  

Wat ga jij uitspreken? Woorden van zegen of vloek? Wellicht durf je niet altijd te spreken tegen anderen. Of ze te bemoedigen. Wellicht durf je nog niet te getuigen over Jezus. Alles op zijn tijd!

Maar bedenk eens het volgende wat je ook kan doen. Als jij deze studies deelt dan zullen de woorden van God ook jou vrienden bereiken. Als jij reageert op deze berichten, zullen ook je vrienden jou reactie lezen. Als jij op “Like” klikt, dan zullen ook jou vrienden deze berichten zien. Allerlei manieren om ook jou vrienden ( onbewust) te bereiken zonder dat je zelf rechtstreeks hoeft te getuigen. 

WANT OOK GESCHREVEN WOORDEN HEBBEN KRACHT!

 

Advertenties

One thought on “– IK VERVLOEK DEGENE, DIE ZE HEEFT GEJAT. LAAT HEM MAAR STERVEN!

  1. Pingback: – KINDERDOOP vs VOLWASSENDOOP. CONCLUSIE, ÉÉN POT NAT! | John Edens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s