– IK HEB ZO`N BEHOEFTE AAN VREEMDGAAN, HEB JIJ DAT OOK WEL EENS?

Je bent weliswaar nog steeds gelukkig met je relatie, maar af en toe vind je dat monogaam zijn toch wel erg monotoon is? Je wilt geen problemen in je relatie, maar de sleur maakt je er niet gelukkiger op? Je betrapt jezelf erop dat je soms voor je uit zit te staren en denkt: ‘wat is mijn leven een sleur geworden’. Je wilt geen grote veranderingen in je leven, maar je bent wel toe aan iets anders, iets nieuws, iets voor jou alleen. Ach ja, Een tweede of derde liefde erbij, dat moet toch kunnen?

Tja, er zullen wellicht heel wat mensen zijn, die zich hierin herkennen. Helaas heb ik een heel aantal jongens gesproken die zich hier wel eens over hebben uitgelaten. Ooit sprak ik een jongen, die dat geen probleem vond, zolang zijn partner er maar niet achter kwam. Helaas voor hem, was dit wel het geval en bracht het hem in een verkeerd licht.  Weer een ander zei, ach ja als ze zelf ook willen, wat is er dan mis? Mijn vraag aan hem, was toen, hoeveel seksuele relaties heb je dan al gehad? Hij begon zijn laatste veroveringen bij zijn lijstje te tellen en vertelde mij, “alleen van diegene waar ik ook gemeenschap mee heb gehad, zit ik bijna op 100.”

Het bovenste intro stukje komt regelrecht van de datingsite Second Love af. Het kabinet gaat datingsites als Second Love niet verplichten op hun site te waarschuwen voor de gevolgen van vreemdgaan. Rutte vindt dat dergelijke sites moeten worden voorzien van een bijsluiter met de tekst “Let op. Vreemdgaan dupeert kinderen.” Maar is dit ook echt zo, blijft het alleen bij kinderen? Wat als je geen kinderen hebt, mag het dan wel zonder schade er aan over te houden? Ik moest toen denken aan Salomo. Die zo enorm gezegend was, maar omdat hij zo ontrouw was met zijn second love, dit tot grote gevolgen leidde. De bijbel zegt: “Juist tot die vrouwen voelde Salomo zich aangetrokken. Hij had zevenhonderd hoofdvrouwen en driehonderd bijvrouwen, en deze vrouwen maakten hem ontrouw” ( 1 kon. 11:2-3)

Wat heb je aan “geweldige” seks als je partner erna meteen vertrekt? Dit is toch geen liefde? Nee, ik denk dat de schade hier al begint. Je voelt je alleen, eenzaam en niet zo bevredigd als dat je in eerste instantie dacht. De bijbel leert ons dat het huwelijk iets heiligs is. Een verbond wat niet verbroken mag worden. Hoe verleidelijk het ook zou kunnen zijn om een second love er op na te houden. “Ook al zijn er zestig koninginnen, en wel tachtig bijvrouwen, meisjes zonder tal, zoals mijn duif is er maar één” ( Hoog. 6:8-9)

Het verbond is al een laaiend vuur, die door God aangewakkerd wordt! Zal iemand buiten het huwelijk om, uit begeerte seks willen bedrijven met een ander, zoals men zegt “vol passie en VUUR” dan zegt de bijbel dat dit als een verterend vuur zal zijn. “ Zal iemand vuur in zijn boezem nemen, dat zijn klederen niet verbrand worden?” ( Spr. 6:27)

Vuur dat de relatie tot de grond kan afbranden! Het kan zelfs je ziel kosten zegt de bijbel. “Begeer haar schoonheid niet in uw hart, laat zij u niet vangen met haar wimpers. Een hoer kost je niet meer dan een brood, de vrouw van een getrouwde man jaagt op een kostbare ziel.” ( Spr. 6: 25-26)

Hier spreekt de bijbel over Ziel. De ziel is je hart. Het centrum van jou bestaan. In je ziel zitten je emoties, je denken en je wil, in verborgen. Dit is heel belangrijk. Wanneer je seksuele bindingen hebt (gehad)  met een ander, dan zegt de bijbel, dat je ziel zich gaat verkleven, met de ziel van die ander en deze 2 zullen samen 1 ziel worden! Dit noemt de bijbel zielsbinding.  “En Jezus vervolgde: ‘Daarom zal een man zijn vader en moeder verlaten en zich hechten aan zijn vrouw, en die twee zullen één worden, ze zijn dan niet langer twee, maar één. Wat God heeft verbonden, mag een mens niet scheiden.’ ( Mat.19:5-9)

Jezus zegt, “mag een mens niet scheiden”. Ik zal je zeggen, dat kan een mens niet scheiden! Dit heeft tot gevolg dat elke nieuwe relatie die je probeert te onderhouden, zeer moeizaam zal gaan omdat jij met jou ziel al gebonden bent aan een ander. Hoe meer personen jij tot gemeenschap hebt gehad, des te meer bindingen jij hebt, waardoor relaties hebben en onderhouden, wellicht niet mogelijk is. En deze leegte wordt alleen maar groter! Met bijbehorende verdriet, want ook jij wilt gelukkig worden, toch?

Stel dat je verantwoordelijk bent voor een bepaalde taak. Jij als enige, kan de beslissingen maken, maar wanneer er meer mensen zijn, die ook verantwoordelijk zijn voor diezelfde taak, dan zul je dus meer meningen hebben en zul je compromissen moeten sluiten, tegen je wil in, om het met elkaar eens te worden. Dit is wat er dus geestelijk gebeurt met de zielsbindingen. Je hoort daarom ook vaak mensen zeggen, waarom trek ik toch telkens de verkeerde personen aan?? Het is dus mogelijk, dat een ander deel van die zielsbinding dit dus doet. Dit is maar een voorbeeld en wellicht wordt dit in een ander studie meer uitgelegd wat voor gevolgen het heeft als je zielsbindingen hebt met een ander. (het kan namelijk ook lichamelijke klachten veroorzaken).

De grote vraag is, kan ik dan toch vrij komen van die zielsbinding?  JA HET KAN! Maar dit kan jij zelf niet, dit moet God voor jou doen! Hij wil jou leven weer in orde brengen, hij wil alle bindingen die er zijn met andere partners ( ook als je al getrouwd bent en nu wellicht gelukkig bent met 1 partner) wil God jou nog steeds vrij zetten van de bindingen die plaats hebben gevonden in het verleden. Dit is zeer raadzaam om door God te laten doen, zodat het geen effect meer mag en kan hebben op je relatie. ( let op! Zielsbindingen die plaats hebben gevonden met dezelfde persoon waar je ook later mee getrouwd bent, ( ook als is die persoon de enige geweest)  maar de seksuele daden hebben voor het huwelijk plaats gevonden, zijn ook bindingen die God niet wil en waar hij je ook vrij van wilt maken.)  

Zoek iemand op die je vertrouwd, die gelovig is en belijdt het aan die persoon, vraag of die persoon voor jou wilt bidden zodat God die zielsbanden voor jou zal verbreken. Ga ontdekken wie Jezus is. “Als iemand belijdt dat Jezus de Zoon van God is, blijft God in hem en blijft hij in God.” (1Joh. 4:15).

Als jij christen bent en de behoefte hebt om vreemd te gaan, dan kan het zijn, dat jou ziel bevuild is met dingen die God niet wil, waardoor je deze gevoelens krijgt. Dit kan komen door wat hierboven besproken is, of wellicht door seksuele internet pagina`s te hebben bezocht.

Vraag hierbij ook hulp, belijdt het bij God en je partner, dan zal God jou vrij zetten van deze gevoelens! Hij wil jou ziel weer beter maken!

 “Het gelovige gebed zal de zieke redden, en de Heer zal hem laten opstaan. Wanneer hij gezondigd heeft, zal het hem vergeven worden. Beken elkaar uw zonden en bid voor elkaar, dan zult u genezen. Want het gebed van een rechtvaardige is krachtig en mist zijn uitwerking niet.” ( Jak. 5:15-16)

Wanneer jij die echte hartstocht weer wilt ervaren in je relatie, laat God dan  ingrijpen in je relatie. want dan zal God zelf, die hartstocht blijven ontsteken!

“Draag mij als een zegel op je hart, als een zegelring aan je vinger. Want de liefde is sterk als de dood, ook aan haar is niet te ontkomen! De liefde is een vuur, een vuur van de Heer. Geen water kan dat vuur doven, geen rivier, geen zee!” ( geen Second Love) ( Hoog. 8:6-7)  

 Veel zegen en wijsheid toegewenst!

Wil je ook gave studies bekijken op video? Volg mijn studies dan ook via youtube:
https://www.youtube.com/johnedensbijbelstudie?sub_confirmation=1

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s