– GA IK MIJN EX NU OOK ONTVRIENDEN?

Wat zeggen jullie, is dit een reëel stap om te doen, wanneer je relatie over is? 
WAT IS JOU MENING? En wat dacht je van “verkeerde vrienden”? 
Lees even wat ik ervan vind en laat me dan weten hoe jij hier naar kijkt! Want wellicht dat ik jou moet ontvrienden!

“Waarom zou ik dat doen, het is toch leuk om te weten hoe het nou met die ander gaat nu de relatie over is. Ik ben gewoon erg geïnteresseerd in andere mensen en dat toon ik vaak door vind ik leuk te klikken.” 
Hoe leuk is dat nou echt om te zien dat je ex een nieuwe relatie opstart? Hoeveel genot heb jij erbij om je ex te laten zien dat het met jou nu echt goed gaat zonder hem of haar. 
Sta je nou echt een gat in de lucht te springen als je leest “EX, heeft een leuk afspraakje gehad met nieuwe vlam”

Ik moet eerlijk zeggen dat ik hier 1 van was. “ geeft toch niet als ik ze nog ken, ik doe er niets mee”. Natuurlijk sta je sterk om er niets mee te doen, maar hoeveel maakt deze situatie meer gebruik van jou! Hoeveel ( gedwongen) interesse wekt het jou op, om toch nog even op zijn of haar profiel te kijken. En hoeveel gevoelens maakt het dan bij jou los? Zou dit gezond zijn? 
Wat gaat er in je gedachte om als je een keuze maakt om toch weer even op dat profiel te kijken. Telkens wanneer je een foto ziet, zal het jou dan niet weer herinneren aan die momenten die wellicht onzuiver waren? Hoe zou jou huidige partner hier over denken? En welke vergelijkingen blijf je maken met je nieuwe en ex partner? 

“ Ja maar, ik doe er niets mee, ik pleeg geen overspel!! “

Jezus zegt,: “Pleeg geen overspel.” En ik zeg zelfs: iedereen die naar een vrouw kijkt en haar begeert, heeft in zijn hart al overspel met haar gepleegd ( Mat 5:27-28)

Zoals je ziet, is de bijbel hier duidelijk over, seks is niet lichamelijk maar een Geestelijke zaak! 
Wellicht iets om over na te denken? ( let op!! Ik veroordeel niemand, want ik ben zelf ook door deze stap heengegaan, gelukkig is er vrijheid in Jezus! ) 

De rede om daarom al mijn exen te verwijderen, zowel, foto`s, adressen, telefoonnummers, media profielen of cadeau`s, is omdat ik me niet meer geestelijk gebonden wil voelen met andere vrouwen dan alleen mijn eigen vrouw! 

In de afgelopen jaren heb ik veel Mensen toegevoegd in mijn vriendenlijst. Ook veel mensen die ik niet ken, maar wat ik wel leuk vond om meer over te lezen. 
Ergens zag ik daar niet het kwaad van in. Sterker nog, ik ben ervan overtuigd dat God van alle mensen houdt, maar, niet van alle praktijken die de mensen doen! Hij wil dat we een zuiver leven nastreven! 

Het is goed om mensen te vertellen dat God een plan heeft met een ander en dat Jezus redding heeft gebracht door zijn dood voor een ieder ander, maar ik heb zoveel facebook “vrienden” die echt een hele andere levensstijl er op na houden waar ik niet achter kan staan. Hiermee bedoel ik, berichten met pornografie, grof geweld, occulte zaken, afgoderij, Godlasterende taal. 
Het is dus ook voor mijzelf goed om deze eruit te halen! Wellicht dat je me berichten niet meer tegen komt, maar weet dat het niet om de persoon gaat maar om de levensstijl! 

“waar je mee omgaat, word je mee besmet!”  Ja, het is ook hoe je er mee omgaat, maar bedenk wel, het zijn je gedachtes die het meest belangrijk zijn om te bewaken.

“Ontrouw begint met de gedachte aan afgodsbeelden (alles wat niet van God is) , en de uitwerking daarvan eindigt in de ondergang van het leven.” (Wijsheid 14:12)

 

Satan is sluw en kent als geen ander, de beste manier om jou gedachte te doen vertroebelen. Daarom waarschuwt Paulus ook : “Ik waak over u zoals God over u waakt. Ik heb u aan één man uitgehuwelijkt, aan Christus, en ik wil u als een reine maagd aan Hem geven. Alleen vrees ik dat, zoals Eva door de slang op sluwe wijze bedrogen werd, uw gedachten worden weggelokt van de oprechte en zuivere toewijding aan Christus.” (2 Cor. 11: 2-3)

Ik zeg niet dat je iemand totaal moet negeren en wanneer je iemand tegenkomt uit je verleden dat je die persoon niet moet groeten, maar wanneer het jou gedachte bezig houdt, bedenk dan of dit goed voor je is.

Ieder heeft hier zijn mening over, maar deze bijbelstudie is bedoelt om eens hier over na te denken en aan Jezus te vragen hoe jij dit wellicht kunt aanpassen voor jou leven. Want tenslotte gaat het er niet om wat ik vind, maar wat vind Jezus ervan! 

Het is goed dat ik jou mag vertellen wat Jezus te bieden heeft, maar ik hoef niet meer te weten wat satan te bieden heeft.

De duivel biedt veel, geeft weinig, neemt alles!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s