– KAN SATAN MIJN GEDACHTE LEZEN /HOREN?

1 van de grote vragen is vaak of satan dan wel demonen onze gedachte kunnen lezen? Ook ik heb me wel eens deze vraag in het verleden gesteld. Daarom heb ik een nieuwe bijbelstudie gemaakt.

Als we het hebben over lezen, dan zouden we meer moeten definiëren wat we precies onder lezen verstaan. Als we het hebben over gedachte lezen zo als we denken, dan ben ik er van overtuigd dat satan dat niet kan. Als het gaat om het lezen van onze gedachte door de handelingen die we daarbij doen, dan is hij in staat om dit te lezen. Hier kom ik op terug.

 Ooit had ik zelf wel eens gehoord, satan kan je gedachte niet lezen. Maar wist ook niet of dit helemaal waar was. In een periode dat ik niet echt met God leefde, bemerkte ik eens dat ik meer in controle gehouden werd door de boze. Op een nacht werd ik zeer angstig wakker. Waarom wist ik niet, maar wat ik wel bemerkte, was dat ik zo bang werd, van iets wat er in mijn slaapkamer was, dat er maar 1 ding in mijn gedachte opkwam, bidden. Maar toen ik wilde bidden, werd mijn keel zo dicht gehouden, dat ik er geen geluid uit kreeg. Dit maakte mij nog banger, dat ik toen in mijn gedachte ben gaan bidden en uitgeroepen heb, Jezus, help me! Meteen ervaar de ik dat mijn keel open ging en toen ben ik verder gegaan met geluid. Net zo lang tot de angst weg was.

 Dus God, kon mijn gedachte op dat moment horen, waardoor die hulp gaf om te kunnen bidden. We lezen in de bijbel :  “Wie kent het hart van een mens? Het is zo onbetrouwbaar, het is ongeneeslijk ziek. Ik, de Heer, ken de mens, zijn gevoelens, zijn gedachten.” (Jer. 17:9-10)

 Ook zegt de bijbel: “U ziet mij of ik nu zit of sta. U verstaat mijn gedachten al van verre.” (psalm 139:2). God kent ons door en door. Het is niet voor niets dat Jezus zegt, “…. want jullie Vader weet wat je nodig hebt, voordat je het Hem vraagt.” (Mat.6:8)

 Hoe weten we zeker dat God dan de enige is die ons gedachte kan lezen/horen? De bijbel zegt: “…want U alleen kent de harten van alle mensen”( 2kro. 6:30). Dit laat ons al een stukje zien, dat God in ieder geval bij machte is om dat te kunnen. Ook zegt die zin, “U alleen”. 

Ergens anders zegt de bijbel : “want U kent het hart van iedereen, U bent de enige die het hart van alle mensenkinderen kent.” (1 kon. 8:39)

Oke, het is dus duidelijk dat er genoeg teksten zijn waarin dit naar voren komt. Laten we dan naar een praktijkverhaal gaan kijken in de bijbel waarin dit nog eens bevestigd wordt.

 Er is in de bijbel een duidelijk verhaal waarin we zeker kunnen zijn, dat alleen God inderdaad bij machte is om de gedachtes te doorgronden.

Dit kunnen we halen in het verhaal van Daniël. De koning had een droom gekregen en hij wilde dat alle waarzeggers, bezweerders, tovenaars en magiërs die hij in dienst had, ( dit zijn dus allemaal aanhangers van satan en die zeer goed contact hadden met demonen) aan hem uitlegde wat die had gedroomd. Maar deze tovenaars konden de gedachte van de koning niet lezen en ook hierin was satan niet in staat om de gedachte van de koning door te geven aan zijn onderdanen.

 “De koning zei: ‘Ik heb een droom gehad die me erg verontrust. Ik wil weten wat die droom betekent.’ ‘Majesteit, wij wensen u een lang leven toe,’ antwoordden zij in het Aramees. ‘Vertel ons de droom, dan geven wij u de uitleg.’ Maar de koning zei: ‘Mijn besluit staat vast. IK WIL VAN JULLIE DE DROOM EN DE UITLEG. Kunnen jullie mij die niet vertellen, dan laat ik jullie in stukken hakken en maak ik jullie huizen met de grond gelijk!” (Dan.2:3-5)

“‘Maar majesteit,’ antwoordden zij, ‘geen mens ter wereld kan aan uw vraag voldoen.” (Dan.2:10)

Overduidelijk dat ALLEEN God hier alle macht in heeft. Nog duidelijker wordt het als God dan Daniël het wel openbaart. Dit lezen we iets verder.

 “Het mysterie werd aan Daniël onthuld in een nachtelijk visioen. Daarop prees hij de God van de hemel. Hij zei:‘Geprezen zij de naam van God, van eeuwigheid tot eeuwigheid, want hij bezit wijsheid en kracht.” ( Dan.2:19-20). 

Als satan, nog meer macht had kunnen krijgen en nog meer aanhangers, dan was het nu wel, door de gedachtes van de koning aan zijn tovenaars te vertellen!

WAAROM LIJKT HET SOMS OF HIJ ONZE GEDACHTEN KAN LEZEN?

 De bijbel zegt dat satan brandende pijlen naar ons afvuurt. “Draag steeds het schild van het geloof, waarmee u alle brandende pijlen van het kwaad kunt doven.” ( Ef. 6:16). Deze pijlen komen binnen als gedachtes. Die vervolgens weer in je hart komen. Het is daarom des te belangrijker om je hart en je gedachtes goed af te schermen zegt Paulus en Jesaja, met het schild van geloof en de helm. Want in je gedachte vind de strijd plaats!

“Waar komt al die strijd, waar komen al die conflicten bij u toch uit voort? Is het niet uit de hartstochten die strijd leveren in uw binnenste?”(Jak. 4 :1)

 Door de jaren heen, heeft satan de mens zeer goed kunnen analyseren en kent hij niet alleen jou patronen maar ook die van jou volledige familie. Hij zal er alles aan doen, om zo veel mogelijk gedachtes in jou af te vuren, waardoor het lijkt als of jij dat zelf denkt. De gedachtes zijn altijd negatief. Hij is hierin een meester. Zo zie je veel voorbeelden van in de bijbel, dat satan het telkens blijft proberen.

 “Toen ontketende Satan een ramp over Israël, want hij verleidde David tot een volkstelling”. (1kro. 21:1)

“Petrus nam hem terzijde en begon hem fel terecht te wijzen: ‘God verhoede het, Heer! Dat zal u zeker niet gebeuren! Maar Jezus keerde hem de rug toe met de woorden: ‘Ga terug, achter mij, Satan! Je zou me nog van de goede weg afbrengen.” ( Mat. 16:22-23)

“Toen nam Satan bezit van Judas, die ook Iskariot wordt genoemd, en die behoorde tot de groep van twaalf.” (luc. 22:3)

 Door jou dus gedachtes te geven, zal hij aan jou manier van handelen, ( hoe jij hierop reageert) af kunnen lezen wat je gaat doen. Klein voorbeeld, als jij 3 dagen niet gegeten hebt, en ik zet jou een overheerlijke hamburger voor je neer, dan zou ik nog steeds niet weten wat jij denkt, maar aan de manier van hoe jij naar die hamburger kijkt, weet ik wel: je vind hem lekker, je gaat zo een hap nemen, je zult er nog even naar blijven kijken, enz.  dit noem ik dan geen gedachte lezen, maar patronen beschrijven op basis van de jarenlange ervaringen.

 Als jij gedachtes hebt van lust, negatieve tijd, depressies, of welke gedachtes dan ook, waar je van weet dat God zo iets nooit tegen jou zou zeggen omdat Hij liefde is, dan mag je weten dat deze gedachtes van de boze komen. Dit noemt de bijbel bolwerken. Je kunt 2 dingen doen, of toe geven aan deze gedachtes/bolwerken waardoor je in zonde valt, of deze gedachtes krijgsgevangen nemen. Dit kun je vinden in ( 2 kor. 10:4-5)

 Hoe verbreek je dan deze gedachte? Door hard op te bidden! In stilte bidden, heeft dus ook weer weinig nut omdat we nu weten dat satan dit niet kan horen. DUS MET GELUID BIDDEN. En zeggen, deze gedachtes zijn verkeerd en ik keer me af tegen deze negatieve gedachtes. Ik vraag Jezus of die mijn gedachtes weer rein wilt maken! En stuur de boze weg. Ik maak deze negatieve gedachte krijgsgevangen in de naam van Jezus. 

Je zult ervaren dat deze gedachtes, na een tijdje niet meer in je opkomen!

 Ik bid altijd met geluid naar God toe. Of in tongen. Zeker wanneer ik demonen aanspreek om ergens mee te stoppen zul je dit met geluid moeten doen. Maar wanneer ik iets persoonlijks tegen God wil zeggen waar ik niet van wil dat de boze hier iets van weet, dan doe ik dat in stilte.

 Bescherm je gedachtes, bescherm je hart, maar let vooral ook op je houdingen waar gedragspatronen uit te lezen valt!

Wil je ook gave studies bekijken op video? Volg mijn studies dan ook via youtube: https://www.youtube.com/johnedensbijbelstudie?sub_confirmation=1

Advertenties

6 thoughts on “– KAN SATAN MIJN GEDACHTE LEZEN /HOREN?

 1. Ik weet dat de satan luistert en onze gedachten wil vullen om onreine gedachten in ons los te laten, het gemak, de eerzucht, of natuurlijk wrok, slecht denken over mensen….dat en roddel zijn zijn middelen, ook creeëren van jaloezie , om mensen over anderen tegen Gods Wil in te laten oordelen. Stelen, roven, moorden, dat gebeurt niet alleen door de fysieke daad maar ook geestelijk, door ongehoorzaamheid, zonde, ongeloof , God verwerpen. De satan kan alleen door God veroordeeld worden. En alleen door God , Gods Zoon en Gods Geest kunnen we de satan weerstaan.

  Like

 2. Ik denk dat deze bijbelstudie goed zijn voor veel mensen. Op dit moment zijn de studies over tattoes en porno de meest bezochte studies. Hoop dat veel mensen de studies delen zodat het een groot bereik mag hebben voor veel mensen.

  bedankt voor jullie bemoedigingen.

  Like

 3. Dankjewel voor de bevestiging. Ben ‘toevallig’ begonnen aan een boek : leven zonder conflicten van Joyce Meyer. Het sluit erbij aan omdat ook zij beschrijft hoe ons gedrag onze gedachten vullen. Bv.: Als we satan willen verslaan en willen genieten van relaties zonder problemen, moeten we onze trots verruilen voor nederigheid, onze mond houden en de aandrang van de Heilige Geest volgen. Deze lessen zijn van groot belang voor mij. Bedankt John.

  Like

   • Als ik alleen bid dan bid ik in mijn geachten en het is mooi dat ik lees dat het goed is ook hart op te bidden, alleen als de satan niet mag weten wat niet voor hem bestemt is.
    Dank je wel John.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s