– BEN JE VAN FACEBOOK AF?

Iemand vroeg me laatst, gaat het wel goed? “ja hoor, prima, hoezo?” . Nou zegt die ander, ik krijg te horen dat je niet meer zo actief bezig bent op facebook over het geloof. HEB JE DAN TOCH NAAR MIJN ADVIES GELUISTERD?

 Ik moest toch even nadenken over die vraag. Niet veel praten over het geloof, is dat een goed advies? De Bijbel roept ons juist op om te getuigen over Jezus.

“En hoe kunnen ze in Hem geloven als ze niet over Hem hebben gehoord? En hoe kunnen ze over Hem horen als Hij niet verkondigd wordt? Welkom zijn zij die goed nieuws verkondigen.” (Rom. 10:14-15).

Deze vraag maalde wel even door mijn hoofd, want ik dacht, praat ik dan echt zoveel daarover? En is dat dan wel goed? Tot ik die avond een serie op youtube aan het kijken was en mijn oog viel op een tekst uit de bijbel. Ik bad, Heer, zo is het, ik moet me niet schamen voor het geloof, maar juist uw woord verkondigen. De volgende ochtend tijdens mijn stille tijd, was ik een boek van ruim 800 pagina`s aan het lezen en ik begon zonder dat ik dat wist, precies aan diezelfde tekst die mij die avond ervoor zo bemoedigd had.

 Die tekst gaf mij toch aanleiding om hier een bijbelstudie voor te schrijven.

“Iedereen die mij zal erkennen bij de mensen, zal ook ik erkennen bij mijn Vader in de hemel. Maar wie mij verloochent bij de mensen, zal ook ik verloochenen bij mijn Vader in de hemel.” (Mat.10: 32-33).

 Zeer duidelijke woorden van Jezus, die ons echt op het hart drukt om over Hem te praten en Zijn naam bekend te maken aan allen die verbroken van hart zijn. Aan allen die in duisternis leven en het leven niet meer zien zitten. Aan allen die gebonden zijn aan een verslaving en daar vrij van willen komen. Aan allen die met een schuld rond lopen.

 Paulus zegt het zo: “ Als uw hart gelooft, zult u rechtvaardig worden verklaard; als uw mond belijdt, zult u worden gered”. (Rom10:10)

Het belijden van Jezus, als koning en Heer van je leven is een grote zegen op je leven. In openbaringen wordt uitgelegd wat voor uitwerking het verkondigen van Gods woord voor effect heeft.

“Want de aanklager (satan) van onze broeders en zusters, die hen dag en nacht bij onze God aanklaagde, is ten val gebracht. Zij hebben hem dankzij het bloed van het lam (dankzij het bloed van Jezus) en dankzij hun (jou) GETUIGENIS overwonnen.” (Op. 12:10-11)

 Paulus schrijft : “verkondig de boodschap, dring aan, of het nu gelegen komt of niet, weerleg, berisp, moedig aan, wees altijd geduldig en blijf de mensen onderrichten.” (2 Tim.4:2).  Dit lijkt me zeer goed aansluiten aan de opdracht die Jezus ons gaf : “En Hij zei tegen hen: ‘Trek heel de wereld rond en maak aan ieder schepsel het goede nieuws bekend.” (Mar.16:15). Als je bewust hier een keuze voor maakt, zal God ook wegen voor je openen die normaal dicht zouden blijven.

 Waar kan je beginnen?

“Er staat geschreven dat de messias zal lijden en sterven,… opdat hun zonden worden vergeven… Jullie zullen hiervan getuigenis afleggen, te beginnen in Jeruzalem.” (Luk. 24:46-47) (…en daarna in jou omgeving en/of op Facebook 😉  )  (John Edens 19:78)

Jeruzalem wordt gezien als het veilige thuisbasis en vandaar uit, de wereld intrekken. Dus heb je iedereen in de buurt gehad, trek er dan op uit.  

 Soms is het lastig om Jezus naam te verkondigen en zeker wanneer iemand anders er totaal anders over denkt, maar vergeet niet dat de bijbel je ook een mooie belofte geeft. “ Als iemand belijdt dat Jezus de Zoon van God is, blijft God in hem en blijft hij in God”. (1 Joh. 4:15)

 Bij dit alles vergeet 1 ding niet, pushen heeft geen zin! Iemand moet zelf tot de conclusie komen dat ze zonder God niet verder in het leven komen. Het is alleen God die de harten van mensen kan raken! Alleen de Heilige Geest kan iemand overtuigen! Maar jij mag wel een instrument zijn van God om in ieder geval jou deel ( het verkondigen van het woord) te doen!

 

Voor een ieder die zich ook zorgen maakte, ik was het evangelie in Turkije aan het verkondigen. 😉

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s